Geboortefotografie

Geboortefotografie, veel mensen hebben er een beeld bij. De een vindt het maar helemaal niks, de ander vindt het mooiste wat er is. Voor mij geldt uiteraard het tweede. Geboortefotografie is namelijk één van de mooiste en meest bijzondere gebeurtenissen uit het leven en ik vind het daarom ook een groot voorrecht om dit voor aanstaande ouders vast te mogen leggen. Bij geboortefotografie gaat het namelijk enkel en alleen om het vastleggen van échte emotie. Nooit in haar leven zul je een vrouw, maar ook zeker een aanstaande papa, meer kwetsbaar zien dan tijdens de geboorte van hun kind.

Waarom een geboortefotograaf?

De geboorte van een kind is een unieke en eenmalige ervaring in het leven van ouders. Tijdens deze dag gebeurt er van alles en volgen allerlei emoties elkaar in rap tempo op. Vooral moeders geven aan dat zij vele momenten van deze dag achteraf zijn vergeten door de zogenaamde “bevalbubbel/ roes”. Hoe fijn is het dan om op een later moment samen terug te kunnen kijken op dit mooie, maar ingrijpende moment in jullie leven? Vaak is het een mooie manier om terug te denken aan de emoties, gevoelens en ervaringen van die dag, maar ook kan het een therapeutische werking hebben als de bevalling anders is verlopen dan je je had voorgesteld. De meerwaarde van een geboortereportage hoor ik iedere keer weer na het afleveren van de foto’s bij de ouders. Geboortefotografie gaat niet perse om bloederige en heftige foto’s, maar om echte emoties. Graag leg ik deze dan voor jullie op een mooie manier vast!

Werkwijze

Een geboortereportage is echt een verhaal, een uniek verhaal van de mooiste dag van je leven. De geboorte van een kind is voor ouders zo iets bijzonders, maar ook iets spannends. Als je mij als geboortefotograaf boekt, boek je een rustige en kalme fotograaf die vooral meebeweeg in jullie ritme en wensen. Voorafgaande aan de bevalling hebben we een kennismakingsgesprek waarin we kijken of we een juiste match zijn. Bij een bevalling wil je namelijk de fijnste omgeving creëeren en daar alleen mensen bij hebben die je vertrouwt of die geen stoorzender voor je zullen zijn. Ik weet, door mijn ervaring, hoe ik mij moet bewegen en waar ik moet staan om zo min mogelijk in jullie ruimte te komen. Tijdens deze bijzondere uren zal ik er alles aan doen om het verhaal zo goed en mooi mogelijk voor jullie vast te leggen. Of dit nu thuis is, in het ziekenhuis of het geboortecentrum, dat maakt voor mij niets uit!

Kosten

De kosten voor een geboortereportage bedragen €850,-. In deze prijs zit het volgende inbegrepen:

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie of bij mij thuis
  • Vanaf 38 weken 24/7 op standby
  • Vanaf 4/5 cm ontsluiting tot 2 uur na de geboorte
  • 100 foto’s zwart-wit én kleur
  • Mini fotoalbum 15×15
  • Een preview van 3 foto’s binnen 24 uur
  • Inclusief BTW en reiskosten tot een straal van 30 km vanaf postcode 3079 lw

Exclusief eventuele parkeer- en bijkomende reiskosten ( €0,30 ct per km)